Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Soul-Mates

Written By: fatacuportocale - Jan• 04•08

Ma intrebam la un moment dat daca exista such a thing like a “soul mate”.

“Suflet pereche” suna mult prea dulceag, preafolosit de matrimoniale si de tipe romantice care se trezesc la 1 noaptea sa-si intrebe iubitul care abia adormise daca crede ca exista asa ceva 🙂

Sa definim, apoi sa luam fiecare varianta de raspuns in parte

Soul Mate = Acel suflet purtat de Acel cineva cu care te asemeni, cu care te potrivesti. Altii ar zice ca te completezi, dar nu sunt de acord, altfel ce s-ar intampla daca nu ai pe nimeni, atunci esti incomplet? esti netot? 🙂

1. Ok, sa zicem ca ar exista si ar fi unul singur. In acest caz ar insemna sa-l recunosti, sa-l gasesti, sa-l tii langa tine. Ar insemna sa creada si el acelasi lucru, ca si tu esti soul mate-ul lui. Sa ne gandim cum iti aranjezi viata daca ai aceasta perspectiva asupra lucrurilor.

Cand intalnesti pe cineva atractiv, vrei sa-l cunosti, sa vezi daca va potriviti, daca nu cumva e el Acela, mai ales ca se arata de asemenea interesat. Si daca nu merge, inseamna ca nu a fost el? Sau nu ai fost tu destul de pregatita, te-ai grabit si l-ai pierdut? O intrebare ce ramane in suspensie. Trebuie sa fii mai intai impacat cu tine inainte de a-ti cauta soul-mate-ul pentru ca altfel e posibil sa-l pierzi?

2. Sa spunem acum ca ar exista, insa nu ar fi unul singur, ar exista mai multe combinatii. Intalnesti un om, te indragostesti, iti place, este reciproc, la un moment dat totul se stinge. Intalnesti altul, si tot asa, pana acumulezi experienta si ramai cu cel mai potrivit soul-mate, the best of the best. Aici apare insa o problema, cand te opresti la cineva? Daca esti apoi lacom si cauti din ce in ce pe cineva mai bun, pana dai cu piciorul si celei mai bune ocazii ramanand apoi cu nimic?

3. Soul-Mate ? There is no such thing. Nu exista cineva Anume cu care sa te potrivesti si sa fii pe deplin fericit, indiferent de defectele si calitatile lui, cu care sa poti coopera si cu care sa te intelegi la un nivel profund. Exista insa Oricine, la intamplare 🙂 Ai noroc sau nu sa gasesti. Multi au, multi nu au, si nu tine de predestinare ci de cumdecurge viata fiecaruia.

Acum, indiferent de adevar, cum ar fi mai util sa gandim ? 🙂 Ca exista unul singur, mai multe si trebuie sa ne oprim la timp (cam ca la jocurile de noroc) sau nu exista si trebuie sa ne vedem de viata si daca apare bine, daca nu, asta e ?

Inainte sa raspundem sa luam in calcul doua povesti

A. “A fost o data ca niciodata un magazin, unde femeile pot cumpara un partener. La intrare sunt expuse instructiuni despre cum functioneaza magazinul:

-poti vizita magazinul O SINGURA DATA.
-exista 6 etaje, iar caracteristicile se imbunatatesc pe masura ce urci.
-poti alege orice barbat de etajul in care te situezi sau urci la un etaj superior -nu se poate sa te intorci la etajul inferior.

O femeie hotaraste sa viziteze magazinul pentru a gasi un iubit.
La primul etaj, anunt la intrare: Acesti barbati au un loc de munca.
Decide de a urca la urmatorul etaj.
La al 2 lea etaj, anuntul la intrare zice: Acesti barbati au un loc de munca, si iubesc copiii.
Decide de a urca la urmatorul etaj.
La al 3 lea etaj, anuntul la intrare zice: Acesti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, si sunt extrem de frumosi.
“Wow ” zice femeia, dar simte ca trebuie sa urce mai sus.
Al 4 lea etaj, anuntul de pe usa intrarii informeaza: Acesti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, sunt extrem de frumosi, si ajuta la treburile casnice.
“Incredibil” exclama femeia. “Cu greu reusesc sa rezist!” Dar, urca din nou La al 5 lea etaj, anuntul de pe usa intrarii zice:
Acesti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, sunt extrem de frumosi, ajuta la treburile casnice si sunt extrem de romantici.

Femeia e foarte tentata sa ramana si sa-si aleaga unul, in schimb hotaraste sa urce la ultimul etaj…
Al 6 lea etaj: ESTI VIZITATOAREA NR 31.456.012 al acestui etaj, aici nu exista barbati, acest etaj exista doar pentru a demonstra cat e de imposibil sa multumesti o femeie…Multumim pentru alegerea de a vizita magazinul nostru!

Vis-a-vis de acest magazin, s-a deschis un magazin de partenere.

La primul etaj sunt femei ce iubesc sexul..
La al 2 lea etaj, sunt femei ce iubesc sexul, si sunt si bogate.
Etajele de la al 3-lea la al 6-lea N-AU FOST NICIODATA VIZITATE… ” 🙂

Asta despre barbati si femei si ce inseamna soul-mate-ul pentru fiecare 🙂

Acum despre cautare…

B. A fost o data ca niciodata un buddhist. Si el evident, ce sa faca decat sa caute Nirvana. Sa spunem acum ca traia intr-o padure si ca Nirvana era reprezentata de un animal. Incearca omul nostru sa-l gaseasca, fuge dupa el, il vaneaza, insa cu cat se apropia mai mult, cu atat animalul fugea mai departe. Uita de tot, de mancare, de somn si are un singur gand: sa prinda acel animal, sa ajunga la acea stare de perfectiune. Epuizat dupa atata alergat, cautat de urme, omul nostru se satura si oboseste. Animalul il priveste de la departare.

Doarme si cand se trezeste se hotaraste sa-si faca totusi o casa, sa-si caute ceva de mancare, sa aiba grija de el. Pana la urma, tot ocupat cu treburile casnice, uita de tot de animal. Acesta, in tot timpul in care omul a lucrat, s-a apropiat incet-incet curios de ce nu-l mai cauta. Si tot apropiindu-se ajunge chiar f aproape de casa. Tocmai atunci omul nostru vroia sa doboare un copac, avand nevoie de lemn pentru terasa casei. Si, atunci cand cade la pamant, copacul prinde sub el si animalul care se apropiase foarte mult.

(animalul nu a patit nimic, a fost doar prins intre crengile copacului 🙂 )

Ceea ce trebuie retinut astfel, este ca numai atunci cand te relaxezi si ai grija de tine, soul-mate-ul tau se apropie si accidental ramane cu tine 🙂

Iar raspunsul ar fi…

Avand mai sus inca doua seturi de date care se adauga la variantele de existenta ale soul-mate-ului, pastram in minte ideea ca nu trebuie sa vrem totul, daca avem norocul sa ajungem la etajul 5 (etajul 2 in cazul barbatilor) e bine sa fim entuziasmati de ce avem acolo si constienti ca este exact ceea ce ni se potriveste. Si apoi, e bine sa ne gandim in primul rand la noi, iar Acela va veni el si ne va gasi pentru ca ne vom fi construit frumos. Vom ajunge sa fim si pregatiti pentru a ne intelege.

In concluzie, raspuns final, in opinia mea, varianta 2 🙂 Mi se pare cea mai buna varianta in care sa credem. Exista mai multi oameni cu care ne potrivim, din care pana la urma alegem pe cel mai bun, cel mai aproape. Si sa nu uitam sa ne construim mai intai pe noi. Altfel e tare dureros, e nevoie de ace de siguranta 🙂

portocamar.jpg

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

No Comments

 1. monstrumarin says:

  foarte tari povestile. tu le-ai facut?
  btw, nu am ajuns la postul asta cautand soul-mate-ul pe google, te citesc de mult.

 2. fatacuportocale says:

  prima poveste e un banc, l-am pus cu ghilimele si cealalta e o pilda pe care mi-a spus-o cineva la un ceai o data si am retinut ideea, acum am povestit-o cu cuvintele mele 🙂

  merci frumos de apreciere, astept mai multe raspunsuri atunci, nu stiam ca citesti ce scriu, incantata de cunostinta 🙂

 3. catalin says:

  fain tare postul! lipseste doar textul “cum faci o femeie fericita” vs barbat fericit 😉 il caut si il bag pe blog mai incolo, ca il am in tr-un email vechi de tot

 4. […] nu imi apartine, il am dintr-un mail vechi de citiva ani si astazi citind aici mi-am amintit de el asa ca il […]

 5. buna seara sunt foarte trist am cunoscut o fata si o iubesk foarte mult stau cu ea de aproape o luna dar nustiu daca ea ma iubeste.VA ROG AJUTATIMA! VA MULTUMESC

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.