Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Why

Written By: fatacuportocale

90079706Pretuieste Portocalele

Imagineaza-ti ca decojesti o portocala asa cum iti dezbraci iubitul sau iubita. Simte-i fiecare por cu varful degetelor, simte-i toata suprafata ferma, tanara. Apoi incet, mirosindu-i parfumul astringent si proaspat, infigeti degetele in ea si dezbrac-o. Nu se va lasa usor. Nu e ca usuraticele de mandarine.

Da jos tot ce o inveleste pana o vei avea in palma, neteda si goala. Se va rusina putin, e pentru prima oara. Si asa, pudica si sfioasa, portocala se va face si mai portocalie in obraji. Acum poti sa o saruti o data, sa o linistesti, sa se relaxeze. Altfel nu vei putea sa o desparti in feliute. Se va strange si se va crispa.

Acum s-a calmat, s-a obisnuit cu noua temperatura si tot ce vrea e sa devina una cu tine. Asa ca… O vei desparte in toate cele 12 feliute si le vei lasa imprastiate pe masa. Vei alege apoi una si o vei musca jumatate. Simti sucul si fiecare celula cum se desprinde ? Este uimitor cum a putut natura realiza asa ceva. Este un gust incredibil. Dulce, dar nu foarte. Acrisoara, dar nu prea. Exact cat sa nu-ti pierzi mintile.

Daca ar fi fost prea dulce te-ai fi saturat repede de ea, fiind toata a ta. Daca ar fi fost prea acra, te-ai fi saturat si mai repede, fiindca te respingea mereu. Insa asa… cum o poti refuza?

O savoare energizanta

5 Comments

 1. ionuca says:

  Plecaciuni! 🙂

 2. malina says:

  Mie-mi place portocaliul!

  Din link in link am ajuns aici, am dat click pe “fata cu portocale” dintr-un blogroll pentru ca m-a surprins numele. Si portocalele. Si ca exista. O astfel de fata. 🙂

 3. anitza says:

  De cand ai participat la Think Strategy in primavara (daca tu esti aceea gia si nu ma insel), cred ca te-am tot zarit….ori prin Expiratul din Vama, intr-o noapte innorata de la sfarsitul lui iunie, ori am avut impresia ca te-am vazut prin Mamaia weekendul trecut iar acum surpriza! Iti descopar blogul.

  Imi place ce vad!
  Si imi plac si portocalele….cand le devorez cu pofta:P

 4. Elena says:

  Apropo…cam atat am facut pentru sufletelul meu https://www.fatacuportocale.ro/contact/ , insa nu stiu in ce masura place si celorlalti. Restul vietii este doar un sir mediocre de conjuncturi nereusite.

 5. Gia Codrescu says:

  Elena, ce ai facut? Nu inteleg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.