Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Salvarea

Written By: Gia Codrescu - Oct• 25•13

Tema: Intalnire intre un baiat si o fata in jumatate de pagina

Alexandra a zburat din ambulanță spre mașina înconjurată de poliție. Eticheta SMURD de pe spatele jachetei îi strălucea în soarele palid. Mașina era străpunsă de gratiile de fier ale unui gard și bărbatul dinăuntru avea capul lăsat pe piept. O tijă îi intrase prin stânga abdomenului și îi ieșise prin spate. I-a dat pe la nas cu camfor și s-a trezit.

– Ce s-a întâmplat?

– Ai avut un accident, sunt Alexandra, medicul tău, cum te cheamă?

– Alexandru Ivan. Nu simt nicio durere. Miroși a vanilie. Sau e cocos?

– Ești în stare de șoc. Nu simți nimic din cauza adrenalinei.

Mintea ei antrenată analiză rapid situația și ajunse la o concluzie.

– Am o veste proastă. O tijă ți-a pătruns foarte aproape de inimă. Nu o putem scoate fără să-ți secționăm o arteră. Îmi pare rău. Nu vei supraviețui. E o minune că ești conștient. Ai familie, vrei să le transmit ceva?

Cu pauze mari și privind prin ea îi răspunse:

– Nu am pe nimeni… important. Ai mei au murit când eram mic… Nu sunt căsătorit. Mă bucur că ești aici. Semeni cu mama… Ce ciudat, sunt mort de fapt, nu? Deși încă vorbesc. E ca atunci când te desparți de cineva. Continuă să trăiască, dar pentru tine a murit. Nu am iubit destul… Mai mulți oameni. Nu le-am oferit atenție, timp.  Ai omorât pe cineva așa? Îi mai poți resuscita. Cred că e cocos.

În timp ce colegii ei îl ridicau din mașină, Alexandra stătea în picioare și capul îi vâjâia. Erau oameni în viața ei care aveau la fel de multă nevoie de ea ca și pacienții spre care alerga zilnic.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.