Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

PUTEREA CIFRELOR: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Written By: fatacuportocale - Nov• 02•07

“După forma lor, cifrele ne istorisesc evoluţia vieţii. Tot ce e curb indică dragostea. Tot ce e linie dreaptă indică ataşamentul. Tot ce e încrucişare indică încercările prin care treci. Să le examinăm.

0: este golul. Oul originar închis.

1: este stadiul mineral. E doar o linie. E starea de nemişcare. E începutul. A fi, doar a fi, aici şi acum, fără a gândi. E primul nivel a conştiinţei. Acolo e ceva care nu gândeşte.

2: este stadiul vegetal. Partea inferioară e formată dintr-o linie, vegetalul este deci ataşat pământului. Vegetalul nu-şi poate mişca piciorul, e sclavul solului, dar e dotat cu o curbă în partea de sus. Vegetalul iubeşte cerul şi lumina, şi pentru ele se face frumoasă floarea în partea ei superioară.

3: este stadiul animal. Nu mai există linie. Animalul, desprins de pământ, se poate mişca. Are două rotunduri; iubeşte în partea de sus şi în partea de jos. Animalul reacţionează ca sclav al sentimentelor sale. Iubeşte, nu iubeşte. Egoismul este principala lui calitate. Animalul este prădător şi pradă. Îi este teamă în permanenţă. Dacă nu reacţionează în funcţie de interesele sale directe, moare.

4: este stadiul uman. Este nivelul de deasupra nivelelor mineral, vegetal şi animal. Se află la răscruce de drumuri. Este prima cifră cu încrucişare. Dacă 4 reuşeşte propria schimbare, trece în lumea superioară. Iese din stadiul de sclav al sentimentelor prin liber arbitru. Fie îşi realizează destinul, fie nu-l realizează. Dar noţiunea de libertate de alegere îi dă voie şi să nu-şi realizeze misiunea de cucerire a libertăţii şi a dominării propriilor sentimentelor. 4 îţi dă voie să rămâi în mod liber animal sau să treci la etapa următoare. Aceasta este miza actuală a omenirii.

5: este stadiul spiritual. Este contrariul lui 2. 5 are linia sus, este legat de cer. Are o curbă în partea de jos: iubeşte pământul şi pe locuitorii lui. A reuşit să se elibereze de pământ, dar nu şi de cer. A trecut de încercarea crucii lui 4 dar planează.

6: e o curbă continuă fără unghiuri, fără linie. E dragostea totală. E aproape spirală, se pregăteşte să meargă spre infinit. S-a eliberat de cer şi de pământ, de orice blocaj superior sau inferior. Este pur canal vibrator. Mai are de împlinit însă un lucru: să treacă în lumea creatoare. 6 este şi forma fetusului în gestaţie.

7: este cifra de trecere. Este un patru inversat. Şi în acest caz ne aflăm la o răscruce. S-a încheiat un ciclu, cel al lumii materiale; trebuie deci să se treacă la ciclul următor.

8: este infinitul. Dacă îl desenezi, nu te mai opreşti niciodată.

9: este fetusul în gestaţie. 9 este inversul lui 6. Fetusul se pregăteşte să se întoarcă în real. Va da naştere lui…

10: este acel zero al oului originar, dar la o dimensiune superioară. Acest zero al dimensiunii superioare va lansa din nou un ciclu de cifre dar la o scară superioară. Şi aşa mai departe.

De flecare dată când scriem o cifră, transmitem această înţelepciune.”

Edmond Wells,

Enciclopedia cunoaşterii relative şi absolute, volumul III

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

  1. Flav says:

    10 nu este cifră 🙂

  2. fatacuportocale says:

    merci Flav, intr-adevar,
    10 nu este cifra si tu nu ai inteles textul citat,
    fiecare cu lipsurile lui 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.