Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Prinde fluturele!

Written By: Gia Codrescu - Aug• 04•12

O campanie de constientizare a timpului

Zi de zi avem o suma de lucruri de rezolvat. Ne trezeste alarma, o inchidem si mai dormim putin. Sau ne trezim repede, punem un ibric plin de apa pe aragaz, mergem sa ne spalam pe fata si ne uitam in oglinda: o noua zi. Ne imbracam repede si de aici, trecem pe pilot automat. Servici, treburi casnice sau iesiri cu prietenii, toate fac sa treaca timpul foarte rapid. Ah, dar sa nu uitam apa pe foc! O putem trasforma in ceai sau cafea si putem sa ne luam un ragaz inainte sa incepem maratonul. Un ragaz cat 3 inghitituri caldute si dulci.

1. Sa zicem ceaiul, are o culoare aurie, insorita, aroma de lamaie si e translucid, ca o bomboana. Ies aburi din el, din ceasca alba de portelan cu fluturi albastri. A fost cumparat de la o ceainarie, mai demult si n-a fost deschis de atunci pana acum, cand s-a terminat ceaiul negru. Afara orasul se coloreaza cu aceeasi nuanta de auriu.

2. Bucataria e destul de dezordonata. Chiar daca fiecare lucru are locul lui, parca pur si simplu vor sa evadeze, sa fuga din casa, trebuie in fiecare zi asezate la loc, inainte sa o ia iarasi la pas… ar trebui stabilit un sistem. Totul sa fie pus in sertare si dulapuri. Poate asa vor invata ca locuiesc aici in casa si trebuie sa se comporte mai frumos.

3. Azi chiar daca e insorit, se vad cativa nori pe cer si vantul sufla destul de racoros. Poate ar trebui sa iau umbrela! Arata frumos copacii asa de verzi vara. Milioane de omuleti au inceput sa misune pe afara, fiecare tras de sforile lui, spre lucrurile pe care si le doreste sau fugind de ceea ce nu-si doreste. Aerul e tare si weekendul e aproape.

Toate cele 3 inghitituri n-au durat mai mult de 3 minute, insa le-am simtit foarte lungi si placute. Am facut timpul sa stea putin, daca nu ne-am mai gandit doar la viitor – la ce avem de facut sau la trecut – la ce s-a intamplat in ziua precedenta. Am trait aici si acum, am trait momentul, am prins fluturele si l-am pus la colectie. Daca apoi toata ziua va fi zburat fara sa ne dam seama, la sfarsitul zilei vom stii ce am facut – am avut 3 momente de liniste dimineata. Iar aceste momente pot fi oricand, trebuie doar sa ne eliberam mintea de trecut si viitor si sa le prindem.

Ne uitam bine, studiem si fotografiem, pentru ca la sfarsit de an sa stim ce am trait 🙂 Ar fi trist sa traim doar in vacante si din cand in cand seara in oras. Sa prindem in fiecare zi, macar un fluture!

Colectia voastra de fluturi cum arata? 🙂

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.