Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Mituri

Written By: Gia Codrescu - May• 20•10

Daca chimia, fizica, stiintele naturii in general – cele care explica realitatea din jur sunt de fapt numai minciuni? Mituri care sa ne faca sa fim linistiti. Ah, exista oxigen in aer, de aceea ne mentinem in viata. Oxigen? De unde stii ca exista asa ceva? Daca de fapt nu exista nici el nici celelalte elemente din Tabelul lui Mendeleev refacut si actualizat? Daca sunt in fapt doar niste elemente supranaturale cu rolul de a ne linisti atunci cand intrebarile incep sa ne macine?

Spatiu? Planete? De unde stim ca exista? Vedem niste chestii pe cer, prin telescop, dar poate ca sunt doar niste desene. Pe post de decor. De unde stim noi ca ele chiar sunt planete, meteoriti si comete? Luna? Un ornament mai mare. Soarele? Un bec aprins, doar nu o sa stam in bezna 🙂

Nu cred nimic pana nu vad 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

  1. bhuttu says:

    Asa e, n-ai cum sa stii. Trebuie sa crezi. Brahma, Dao, Ahura Mazda, Buddha, Yahve, Hristos, Allah, Darwin, pe unul din ei. Nu conteaza pe care. Dar p-ala pe care-l alegi, trebuie sa-l crezi pe cuvant. Altfel n-ai cum. Descartes a incercat, si nu i-a iesit.

  2. gia says:

    hahahaha foarte adevaraaat 🙂 trebuie sa cred pe cuvant… inca nu am reusit. mai incerc. mai caut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.