Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Despre idei si inspiratie

Written By: Gia Codrescu - Aug• 20•09

Intotdeauna am avut idei, prea multe idei. De la cum sa ma imbrac dimineata – intotdeauna altfel, cu alta stare de spirit, la unde sa merg in oras – sa vad ceva nou, la cum sa-mi organizez ziua de nastere – cu jocuri, concursuri si tort facut impreuna cu invitatii, la ce cadouri sa fac celorlalti de ziua lor – foarte personalizate, surprinzatoare. Idei de proiecte, de solutionare a unor probleme, de comunicare si nu numai 🙂

La un moment dat eram cu un prieten acasa si nu stiam ce sa facem, asa ca mi-a venit o idee. Hai sa facem un colaj! Am luat cateva teancuri de reviste pe care le aveam in casa si am inceput sa taiem tot ce ni s-a parut interesant. Apoi am luat doua coli mari si albe si am inceput sa lipim. A iesit ceva foarte amuzant, ne-am si distrat.

Apoi, trecand prin mai multe experiente, cunoscand feluri diferite de oameni – din lumi diferite, am inceput sa imi dau seama ca imi veneau idei mai creative, mai repede. Cu cat acumulam mai multe cunostinte, cu atat asocierile apoi intre elemente erau mai interesante, mai potrivite pentru scopul pe care il aveam. La fel ca si in cazul colajului.

Cu cat avem mai multe reviste = experiente, cu atat putem selecta mai multe elemente din care apoi sa facem ceva nou, cu mesaj, cu solutie – un colaj. De aceea mi-am propus sa am cat mai multe experiente diverse, sa cunosc oameni diferiti, sa ma las expusa la lumea lor (cred in teoria ca tot ce vedem/ auzim se intipareste undeva in memorie, cea mai mare parte in inconstient) din care sa decupez apoi elemente din care sa construiesc idei. Acum am pe lista sa merg intr-un cazino, intr-un penitenciar, sa vad operele lui Brancusi si sa fac sapaturi arheologice 🙂  De fapt e o lista interminabila, la fel ca numarul tuturor revistelor din lume, insa macar o parte pot incerca sa vad.

De aceea – cele doua scopuri pe care mi le-am propus in viata sunt: sa acumulez cat mai multe experiente, apoi sa creez si sa ofer oamenilor din lucrurile pe care le-am adunat, intr-un mod deosebit, nou, altfel si senzational 🙂

Campanie Alegeri Prezidentiale Alianta DA

20082009121

Voi de unde simtiti ca vine inspiratia? 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

  1. alin says:

    interesant! toata treaba asta poarta si un nume… pe la inceputul secolului XX era o miscare de genul asta si am impresia ca se numea dadaism. nu mai stiu exact.. dar aveau acelasi principiu de compozitie a lucrarilor luand informatia aleator si organizand-o in asa fel incat sa capete sens. din cate imi aduc aminte dadaistii protestau impotriva traditionalismului, si a formelor vechi ale artei…stiu ca s-a manifestat in pictura si in literatura (poezii)
    frumoasa initiativa!

  2. Gia Codrescu says:

    alin, dadaismul era absurd, nu cauta sensul http://ro.wikipedia.org/wiki/Dadaism 🙂 daca vrei, un dadaist ar fi taiat din reviste si ar fi asamblat aleatoriu elementele, doar privitorul, poate, cautand un sens 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.