Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Craciun in cadere

Written By: fatacuportocale - Dec• 17•08

Bucuresti. Cerul e gri, sta sa ploua. Cum frate, sa ploua in decembrie?! Sa revenim. Cerul e gri. Doar in centru pica fulgi prin copaci. Fulgi de fibra optica. Avem si beculete colorate, brad la km zero si multe cadouri in magazine. Avem si cereri de concediu completate, un calendar care tine cu noi – Craciunul si Revelionul pica joia – si gandul ca trebuie sa facem curat.

Sa tinem post si sa punem beculete. Sa cumparam portocale, mandarine, minole, clementine, grepfruit, pomelo, pomelo sweety – toate fructele cu citrus flavour. Sa devenim mai buni. Toate astea pentru a simti spiritul de Sarbatoare.

Hai sa ne facem program de vazut filme. Cate unul in fiecare zi de acum si pana la Craciun. How the Grinch stoled the Christmas, Nightmare before Christmas, Scrooged, Miracle on 34th street, The Santa Clause, A Christmas Story, Bad Santa, Jack Frost, Elf,

Hai sa facem o lista cu dorinte pe care le avem de Craciun si sa le lasam Mosului pe fereastra, alaturi de o farfuriuta cu biscuiti si un pahar cu lapte. Hai sa zambim copiilor, sa ascultam mai mult, mai cu atentie pe cei care ne vorbesc, sa ne straduim mai mult sa intelegem. Hai sa ii invitam la un ceai pe cei care ne plac, persoanele calde cu care am stat de vorba cu placere pana acum.

Hai sa facem felicitari personalizate pentru prietenii apropiati si sa le-o trimitem. Hai sa facem rost de retete de turta dulce si sa invatam cateva colinde. Ce-ar fi o seara de Ajun cu prieteni, chitara si colinde? Sau turta dulce, lapte si povesti?

Ar fi frumos. Si totusi e trist fara zapada.

76849133mosu1You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. Florian C says:

  as completa: “cereri de concediu completate” … de noi sau de sefi…

  ca “pica” revelionul e foarte clar. Ramin in Bucuresti. In rest ne-a ramas sa “zimbim copiilor” cum bine spui. Si zimbetul lor sa ne dea puterea de care avem nevoie acum.

 2. theheartcollector says:

  Din moment ce, mai nou, copii se joaca de-a v-ati ascunselea punandu-se toti pe invisible si unu ii cauta in lista, de ce sa nu avem fulgi de fibra optica in loc de fulgi de nea?

  Eu inca nu am vazut minunea lumii in 3 acte din centru, dar, am impresia ca nu pierd nimic.

 3. Christian says:

  va veni si zapada. In curand, copii, numai daca sunteti cuminti. 🙂 totusi nu cereti prea insistent zapada Mosului, ca anul asta e un an greu pentru el. Putintica rabdare…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.