Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Cand o sa am timp?

Written By: fatacuportocale - May• 01•09

Cand o sa am timp sa citesc Gogol, Pushkin, Dostoievski? Cand o sa am timp sa citesc opera lui Balzac, poeziile lui Esenin, cand o sa am timp sa citesc Razboi si Pace, Ulise, romanele mari?

Cand o sa am timp sa invat pentru admitere si sa intru la facultatea de medicina, sa invat 5 ani apoi sa ajung rezidenta intr-un spital din Cluj? Cand o sa am timp sa invat spaniola si sa ma mut in Barcelona?

Cand o sa am timp sa vizitez zidul Berlinului, marele zid cinezesc si zidul plangerii din Ierusalim? Cand o sa am timp sa merg la carnavalul de la Rio, la carnavalul de la Venetia sau la cel din Germania unde se arunca cu dulciuri pe strada? 🙂

Cand o sa am timp sa invat photoshop, html, php, sau java? Cand o sa am timp sa invat la chitara toate cantecele care imi plac? Sa scriu o carte de povesti pentru copii, o carte cu talc pentru tineri si o carte “motivationala” pentru batrani?

Cand o sa invat pedagogie, o sa ma fac asistent universitar, apoi profesor, cand o sa am timp sa fac o lucrare de doctorat de nota 10 in urma careia sa devin doctor in stiintele comunicarii, specializat pe comunicarea motivationala? Cand o sa am timp sa devin profesor si psihoterapeut? Cand o sa am timp sa devin foarte credincioasa, sa merg si sa locuiesc la o manastire? 🙂

Cand o sa am timp pentru toate astea?

Probabil ca nu voi avea timp decat pentru putine dintre ele, sau niciuna. Voi face insa alte lucruri, pe care nu le-am amintit aici. Viata este despre alegerile pe care le facem. Deci si despre renuntare. Iar desi perioada in care putem face lucrurile pe care le vrem este limitata, sa nu uitam ca timpul este in mainile noastre. Timpul este flexibil. Are tendinta sa se contracte, insa in puterea noastra sta sa-l dilatam cat mai mult. Fiind calmi si linistiti, facand lucrurile in ordine si in functie de prioritati. Atunci vom putea face cat mai multe din cele pe care ni le propunem.

Hm, cu ce sa incep? 🙂

85967808

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Comments

 1. theheartcollector says:

  Eu zic să începi cu un ceai bun (de portocale). Restul vine de la sine 🙂

 2. Cristian says:

  🙂 ce chestie.
  poti sa incepi cu 2 mai.

 3. bhuttu says:

  De-asta mai apara cate unul din cand in cand sa ne spuna ca oamenii sunt suma alegerilor pe care le fac. Ceea ce, dintr-o anume perspectiva, e adevarat. Si nici nu suna rau.

  Ilustrul meu tiz din Toscana zicea asa: “Celui care-si propune sa-l foloseasca din plin, ii ramane intotdeauna suficient timp.”

 4. mvs says:

  Undeva citeam ca nu exista asa ceva ca “nu am timp” ci, mai degraba, “nu imi fac timp”.

  Deci, ca sa raspund la intrebarea ta, cand iti vei face timp… 🙂

  P.S. Ne vedem pe Zidul Chinezec.

 5. denisa says:

  Salut Gia!

  Imi place blogul tau, foarte multe lucruri interesante, m.ai facut curioasa aseara cand ne intorceam de la karaoke asa ca am intrat sa vad ce scrii. Foarte frumos, continua! Si…cum zicea Paler: avem timp sa facem de toate!:)

 6. ideana says:

  In liceu,domnul diriginte,profesor de matematica,ne spunea:CITITI ACUM,nu lasati sa treaca o zi fara sa cititi,acum e momentul,mai tarziu veti voi sa cititi si nu veti mai avea timp.Ne mai sfatuia sa ne facem si temele la mate,dar eu preferam cititul.In randurile fiecarei carti lasam cate ceva din mine si la fiecare ultima pagina o lacrima.Cand pe podium o carte era detronata de alta aveam impresia ca paraseam un iubit pentru un altul.E caraghios faptul ca tineri fiind ne dorim sa fim adulti ,iar odata ajunsi maturi regretam tineretea si ne este dor de pacatele ei.

  SCRIPTA MANET!
  SI LECTURA PLACUTA,la orice varsta,de ce nu si Scriitura placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.