Gia Codrescu

despre comunicare, cunoastere, curaj

Caleidoscop – recomandare de blog

Written By: Gia Codrescu - Jan• 19•10

Caleidoscop de vise

De cate ori ma gandeam care ar fi cuvantul meu preferat, de fiecare data imi venea in minte “caleidoscop”. Poate si fiindca am o imaginatie pronuntat vizuala, cand rosteam acest cuvant vedeam culori si forme rostogolindu-se ca intr-un spectacol. Mai ales ca ma ducea cu gandul atat la imagini, cat si la emotii.

Pentru cine nu stie, caleidoscopul este un “dispozitiv optic constand dintr-un tub cilindric opac, inzestrat cu mai multe fragmente de oglinzi, care, prin rotire, produce o infinitate de combinatii de imagini multicolore (folosit ca jucarie). Succesiune rapida de senzatii sau de impresii vii si variate; amestec de senzatii si impresii disparate. Rubrica in presa periodica sau in programul emisiunilor de radio si televiziune cuprinzand informatii extrem de variate” Iar blogul cu acelasi nume, cuprinde toate aceste sensuri.

Cine este autoarea?

Luminita Tomescu este dupa cum chiar ea ne spune, “absolventa a Facultatii de Textile din cadrul Universitatii Tehnice Iasi, a unui curs intensiv de design vestimentar al Institutului de Moda Burgo din Milano si de curand a Academiei de make-up profesional Kruger Brent”. De asemenea, este pasionata de design vestimentar, moda, arte vizuale, istoria costumului, psihologie, legile comunicarii nonverbale, tehnicile machiajului si cat de mult inseamna acestea pentru crearea unei imagini unitare.

Pe blogul ei gasim o “succesiune rapida de senzatii”, “impresii vii si variate” despre accesorii, stiluri vestimentare, pantofi, haine, ce se mai poarta, machiaj sau culori potrivite. Gasim analize de tinute ale unor vedete, “trend alerts” si colectii create de ea.

Cateva prejudecati

S-ar putea sa existe voci care sa exprime fara tragere de inima: “Si la ce ne trebuie sa stim toate acestea? Eu ma imbrac cu ce am la indemana, comod sa fie”. Sau “De ce sa urmam un stil sau altul? Ca sa fim toti la fel?”. Sau “Sa fii la moda inseamna sa fii superficial si supus tendintelor sociale”. Sau “Pe timp de criza te imbraci cu ce ai, nu mai dai banii pe prostii”. Sau “O sa port ce-mi place si nu trebuie sa citesc despre ce ar trebui sa-mi placa, fiindca nimic nu <trebuie>”.

Luminita Tomescu isi propune sa demonteze toate aceste prejudecati, sa determine oamenii sa aiba mai multa incredere in ei, sa comunice, si, astfel, sa-i ajute sa poata exprima apoi orice, cu multa tragere de inima 🙂

“Ideea acestui blog a pornit de la disconfortul optic pe care mi-l provoaca zi de zi, modul in care se imbraca majoritatea semenilor nostri romani. Traim in secolul in care se vorbeste din ce in ce mai mult despre comunicarea spre exterior a imaginii interioare si decodificarea mesajului pe care aceasta il contine. In acest context, vestimentatia fiecaruia dintre noi, felul in care aratam – imaginea proprie – este un simbol vizibil care afecteaza relatiile noastre cu cei din jur. Vestimentatia ca forma de comunicare, are un rol tot mai mare in comunicarea nonverbala, in comportamentul individual si colectiv.
Superficial sau nu, vestimentatia vorbeste pentru noi si imaginea este cauza primei impresii pe care si-o fac oamenii unii despre altii, atunci cand se intalnesc. Hainele sunt cele care identifica fara sa minta, care acopera corpul si descopera personalitatea interioara. Stilul vestimentar al fiecaruia, privit ca o declaratie, este manifestarea exterioara a personalitatii sale. Iar personalitatea este amestecul unic dintre temperamentul individului, instructia, educatia si mediul in care acesta s-a format.
Asa cum am definit-o mai inainte, personalitatea nu este un dat, ci un rezultat. Un rezultat al eforturilor constiente de instruire si educare permanenta” (continuarea)

Sunt cateva lucruri de pe blogul ei care mi s-au parut foarte utile, pe care vreau asadar sa vi le semnalez 🙂

Despre Machiaj “(…) trebuie sa te apropii cat mai mult de idealul propriu de frumusete, fara a uita insa ca frumusetea este data de felul in care te privesti, de increderea in propriile puteri si de personalitatea ta unica. De fapt, cea mai importanta caracteristica a frumusetii adevarate este increderea in fortele proprii. De aceea indiferent de fizionomie, de simetria fetei sau de varsta, un machiaj care iti accentueaza trasaturile definitorii te poate face sa te simti si sa arati mult mai frumoasa (…)”

Despre Accesorii “Accesoriile pe care le alegem, sunt cele care ne exprima cel mai bine stilul si personalitatea, cu ajutorul lor putem purta cele mai interesante conversatii cu restul lumii, tansmintand tone de informatii despre individualitatea noastra. Sunt cea mai sigura cale de a surprinde un moment din moda si modul cel mai rational prin care putem extinde orizonturile vestimentatiei noastre.

Pentru look-ul de zi cu zi, iata cvartetul care ne contureaza intotdeauna imaginea: o poseta cu un aer distinct, pantofi in tendintele sezonului, ochelari de soare potriviti cu forma fetei, un ceas cu linii simple. Bineinteles, sarea si piperul, o fac bijuteriile, cureaua sau esarfa. Succesul consta insa in combinarea lor in asa fel incat sa completeze vestimentatia, si sa nu intre in competitie cu hainele si nici ele intre ele (…)”

Despre ciorapi, partea 1 si partea 2 sau Despre pantofi “Incaltamintea este de importanta cruciala, unul dintre cele mai vorbarete obiecte din garderoba, despre gustul purtatoarei si a capacitatii ei de a sesiza detaliile” si care sunt cei esentiali, indispensabili: partea 1 si partea 2

Despre cum sa-ti gasesti stilul personal sau Despre codul vestimentar in cariera cu derivatele sale: pentru domeniul tehnic, social, comercial, creativ sau al comunicarii.

Pentru baieti, cateva sugestii de stil masculin si, bineinteles fetelor, despre cum sa fii sexy 🙂

Daca ce ati vazut pana acum v-a facut sa reconsiderati sau sa va confirmati cateva lucruri despre voi insiva si imaginea voastra, as vrea sa intarim acestea prin sublinierea scopului pe care Luminita Tomescu si-l asuma:

“Sa va ajut sa va descurcati in acest imens arsenal schimbator care este moda, exprimandu-va clar si armonios prin propria voastra infatisare.

Sa va ajut sa va descoperiti  stilul, si, indiferent de anotimp sau de eveniment, machiajul sa va sporeasca increderea in voi si sa va simtiti mai bine in propria piele – singura atitudine care defineste in esenta frumusetea adevarata.

Impreuna vom scoate la lumina o persoana mai increzatoare si mai frumoasa.”

Avand in vedere toate acestea, daca doriti sa aflati mai multe despre voi si ce vi se potriveste, urmariti blogul ei, sau apelati la serviciile pe care vi le pune la dispozitie. Va doresc multe senzatii, culori si impresii placute! 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

  1. costiman says:

    o schimbare placuta.Mentionez pe aceasta cale ca era sa nu te recunosc.Cred ca nu te-as fi recunoscut din prima nici daca veneam pe alta cale. 🙂

  2. gia says:

    multumesc 🙂 “dara pe calea ce-ai deschis n-oi merge niciodata” 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.